Advent-traject ‘Lonkend perspectief’

Het Advent-traject 'Lonkend perspectief' is een voorbereidingstijd van de vier weken tot Kerstmis, waarin je wekelijks op zondag online inspiratie ontvangt. In vier Advent-thema's (voltooien, verbinden, dankbaarheid, verstillen) beweeg je zachtmoedig door de donkerste tijd van het jaar heen.

'Lonkend perspectief' is een krachtige, online transformatie-kookpot waarin elk thema als een marinade werkt om je ontvankelijk te maken voor het licht van Kerst. Vanaf zondag 3 december ontvang je vier keer wekelijks een nieuwe marinade met een inspirerend thema-artikel en een live-oefening.

Ik stierf als mineraal... om een plant te worden.
Ik stief als plant... om een dier te worden. 
Ik stierf als dier... om op te staan als mens. 
RUMI

Lonkend perspectief voor jou 

Hoe blijf je krachtig en dienstbaar op je stip staan in donkere tijden? Het online-traject 'Lonkend perspectief' bied je alle handvatten:

  • De thema-artikelen geven je inspiratie en tips voor jouw dagelijkse leven.
  • Daarnaast ontvang je telkens een oefening die je tot Oudjaar kunt doen:
    Dagopening, Latifa-meditatie, Dagsluiting en een ademoefening.  
  • En je krijgt de 'kookpot' adventskalender. 

Het Advent-traject kost € 28,- , maar is gratis als je deelneemt aan de Winter Dagopening 7-daagse of een Dagopening-jaarabonnement 2022 neemt. 

Adventskalender

Traditioneel heb je in de Adventtijd een kalender met deurtjes, waarbij je elke dag een deurtje mag openen. Bij dit traject hoort natuurlijk ook een speciale kalender! Vier liggende A4-jes die je uitgeprint kan ophangen. 

Het is een Advent-kookpot waarin je opwaarts in je bewustzijn beweegt. Elke dag zet je een stapje naar het licht door een lichtpuntje van de dag te herinneren en op de kalender te schrijven.  

Vul jouw Advent-kalender in, onderaan beginnend in de braadslee met bodem maken in voltooien, dan wok je een weekje in verbinden, ga je zeven dagen het stoommandje in van dankbaarheid en de laatste vijf dagen ben je in de tajine om te verstillen. 

Beleef de transformatietijd van Advent

De tijd van het jaar draagt altijd een bepaalde geest in zich, afgestemd op de natuur. De traditie van de Adventtijd brengt je in je menselijkheid en bij hoop. In de donkerste dagen van het jaar maak je de wending naar het licht.

Maak een Advent-krans

Nog zo'n mooie traditie! Koop vier nieuwe kaarsen en zet ze in een schaal of in een krans. Elke zondag steek je één kaars extra aan. De eerste week brandt er één kaars, de tweede week twee etc. tot je vanaf de laatste zondag voor Kerst alle vier kaarsen brandend hebt. 

Word zelf de stalende ster met Kerst  

Advent betekent 'dat wat komt'. Om jouw ontvankelijkheid voor het licht te vergroten, breng je alles wat jouw ontvankelijkheid in de weg staat in de kookpot van transformatie. Spanning, isolement, angst, drukte... Alles mag 'sterven' op een genadige manier. 

Je zet jezelf elke week in de marinade van een Adventsthema. Je begint met voltooien, dan richt je je op verbinden, dan op dankbaarheid en tenslotte ga je verstillen. Zo ben je voorbereid, zowel innerlijk als in je praktische voorbereiding, op Kerst en het einde van het jaar. 

Jij bent het lonkend perspectief!