'Lonkend perspectief'


'Lonkend perspectief' is een online Advent-traject voor de voorbereidingstijd van de vier weken tot Kerstmis.  Je ontvang je wekelijks op zondag online inspiratie in de vier Advent-thema's. Zo beweeg je zachtmoedig door de donkerste tijd van het jaar heen.

In deze krachtige, online transformatie-kookpot werkt elk thema als een 'marinade' om je ontvankelijk te maken voor het licht van Kerst: voltooien, verbinden, dankbaarheid en verstillen. Sluit je aan in een veld van  deelnemers, van zondag 27 november tot Kerstavond. Dit is het gedicht waarin we deze transformerende reis maken: 

Ik stierf als mineraal... om een plant te worden.
Ik stief als plant... om een dier te worden. 
Ik stierf als dier... om op te staan als mens. 
RUMI

Lonkend perspectief voor jou 

Hoe blijf je krachtig en dienstbaar op je stip staan in donkere tijden? Het online-traject 'Lonkend perspectief' bied je alle handvatten:

  • Een adventskalender waarop je dagelijks jouw lichtpuntje invult.
  • Vier weken een thema-artikel met inspiratie, opdrachten en tips voor je dagelijkse leven.
  • Elke week een oefening die je tot Oudjaar kunt doen: Dagopeningmeditatie, Latifa-meditatie, Dagsluiting-meditatie en een ademoefening.
  • Marianne geeft een live klas via Zoom op zondagochtend 18 december.  
  • Op Kerstavond sluit je jouw Adventtijd af met een Latifa-meditatie.

Het traject kost € 28,- , maar is gratis als je deelneemt aan een jaarprogramma of een Dagopening-jaarabonnement 2023 neemt. 

Adventkalender

Traditioneel heb je in de Adventtijd een kalender met deurtjes, waarbij je elke dag een deurtje mag openen. Bij dit traject hoort natuurlijk ook een kalender.

Het is een Advent-kookpot waarin je opwaarts in je bewustzijn beweegt. Elke dag zet je een stapje naar het licht. Vul jouw Advent-kalender in, onderaan beginnend in de braadslee met bodem maken in voltooien, dan wok je een weekje in verbinden, ga je zeven dagen het stoommandje in van dankbaarheid en de laatste vijf dagen verstil je in de tajine. 

Beleef de transformatietijd van Advent

De tijd van het jaar draagt altijd een bepaalde geest in zich, afgestemd op de natuur. De traditie van de Adventtijd brengt je in je menselijkheid en bij hoop. In de donkerste dagen van het jaar maak je de wending naar het licht.

Maak je een Advent-krans?

Een prachtig ritueel voor de donkere dagen tot Kerst. Koop 4 nieuwe kaarsen en zet ze in een schaal of krans. Elke zondag steek je 1 kaars extra aan. De eerste week brandt er 1 kaars, de tweede week 2 etc. tot alle 4 kaarsen branden vanaf de laatste zondag voor Kerst. 

Word zelf de stralende ster met Kerst  

Advent betekent 'dat wat komt'. Om jouw ontvankelijkheid voor het licht te vergroten, breng je alles wat jouw ontvankelijkheid in de weg staat in de kookpot van transformatie. Spanning, isolement, angst, drukte... Alles mag 'sterven' op een genadige manier. 

Je zet jezelf elke week in de marinade van een Adventsthema. Je begint met voltooien, dan richt je je op verbinden, dan op dankbaarheid en tenslotte ga je verstillen. Zo ben je voorbereid, zowel innerlijk- als in je praktische voorbereiding, op Kerstmis en Oudjaar.

Ontsteek het licht van bewustzijn in jezelf: Jij bent het lonkend perspectief!