'Lonkend perspectief'


'Lonkend perspectief' is een online Advent-traject voor de voorbereidingstijd van de vier weken tot Kerstmis.  Je ontvang je wekelijks op zondag online inspiratie in de vier Advent-thema's. Zo beweeg je zachtmoedig door de donkerste tijd van het jaar heen.

In deze krachtige, online transformatie-kookpot werkt elk thema als een 'marinade' om je ontvankelijk te maken voor het licht van Kerst: voltooien, verbinden, dankbaarheid en verstillen.

Sluit je aan in een veld van vele deelnemers van zondag 3 december tot Kerstavond. Dit is het gedicht waarin we deze transformerende reis maken: 

Ik stierf als mineraal... om een plant te worden.
Ik stief als plant... om een dier te worden. 
Ik stierf als dier... om op te staan als mens. 
RUMI

Lonkend perspectief voor jou 

Hoe blijf je krachtig en dienstbaar op je stip staan in donkere tijden? Het online-traject 'Lonkend perspectief' bied je alle handvatten:

  • Een gloednieuwe adventskalender waarop je dagelijks jouw lichtpuntje invult.
  • Marianne opent het traject met een live Latifa-meditatie en klas via Zoom op zondagochtend 3 december
  • Vier weken een thema-artikel met inspiratie, opdrachten en tips voor je dagelijkse leven.
  • Elke week ontvang je een nieuwe beoefening die je tot Oudjaar kunt doen: Dagopening-meditatie, Latifa-meditatie over relatie, Dagsluiting-meditatie en een ademoefening.
  • Op Kerstavond sluit je jouw Adventtijd af met een Latifa-meditatie.

Het traject van 2023 is nu voltooid.  In 2024 is het gratis als je deelneemt aan een jaarprogramma (Transformatiejaar, Je bent zelf het instrument of Leef je jaarthema) of als een Dagopening-jaarabonnement 2024 neemt. 

Beleef de transformatietijd van Advent

De tijd van het jaar draagt altijd een bepaalde geest in zich, afgestemd op de natuur. De traditie van de Adventtijd brengt je in je menselijkheid en bij hoop. In de donkerste dagen van het jaar maak jij de wending naar het licht.

Adventskalender

Traditioneel heb je in de Adventtijd een kalender met deurtjes, waarbij je elke dag een deurtje mag openen. Of een chocolaatje mag opeten ;). Bij dit traject hoort natuurlijk ook een adventskalender. Je kan de 4 A4-tjes uitprinten en bij je thuis ophangen. 

Het is een Advent-kookpot waarin je opwaarts in je bewustzijn beweegt. Elke dag zet je een stapje naar het licht tot Kerstavond. 

Vul elke dag het lichtpuntje dat je beleefde in op jouw Adventskalender:
Onderaan beginnend in de braadslee met bodem maken in voltooien, dan wok je een weekje in verbinden, ga je zeven dagen het stoommandje in van dankbaarheid en de laatste vijf dagen verstil je in de tajine. 

Maak je een Advent-krans?

Een prachtig ritueel voor de donkere dagen tot Kerst, dat je herinnert aan de weg die je gaat van donker naar licht. Koop 4 nieuwe kaarsen en zet ze in een schaal of krans. Elke zondag steek je 1 kaars aan. De eerste week brandt er 1 kaars, de tweede week 2 etc. tot alle 4 kaarsen branden vanaf de laatste zondag voor Kerst. 

Word zelf de stralende ster met Kerst  

Advent betekent 'dat wat komt'. Om jouw ontvankelijkheid voor het licht te vergroten, breng je alles wat jouw ontvankelijkheid in de weg staat in de kookpot van transformatie. Spanning, isolement, angst, drukte... Alles mag 'sterven' op een genadige manier. 

Je zet jezelf elke week in de marinade van een Adventsthema. Je begint met voltooien, dan richt je je op verbinden, dan op dankbaarheid en tenslotte ga je verstillen. Zo ben je voorbereid, zowel innerlijk- als in je praktische voorbereiding, op Kerstmis en Oudjaar.

Ontsteek het licht van bewustzijn in jezelf: Jij bent het lonkend perspectief!