Lonkend perspectief – Gratis Advent aanbod

Als verjaardagsgeschenk - met Kerst bestaat BROOS 1 jaar- verwelkom ik je gratis in de transformatie-kookpot van de Adventtijd, de vier zondagen tot Kerst. Vanaf zondag 29 november ontvang je wekelijks een nieuwe 'marinade' met een inspirerend thema-artikel en een live-oefening. 

De Advent is een voorbereidingstijd op het ontvangen van het licht van Kerstmis, gedurende de vier weken tot Kerst, waarbij elke zondag een nieuwe inzet is. In vier Advent-thema's (voltooien, verbinden, dankbaarheid, verstillen) beweeg je zachtmoedig door de donkerste tijd van het jaar heen. 'Lonkend perspectief' is een krachtige transformatie-kookpot waarin elk thema als een 'marinade' werkt om je ontvankelijk te maken voor het licht van Kerst. 

Ik stierf als mineraal om een plant te worden.
Ik stief als plant om een dier te worden. 
Ik stierf als dier om op te staan als mens. 
RUMI

Lonkend perspectief voor jou 

Hoe blijf je krachtig en dienstbaar op je stip staan in donkere tijden? De Advent thema-artikelen geven je inspiratie en tips voor je dagelijkse leven. Daarnaast ontvang je telkens een oefening die je tot Oudjaar kan doen: Dagopening, Latifa-meditatie, Dagsluiting en een ademoefening.  

Wie nodig jij uit voor de Advent-kookpot? 

Iedereen die ik het afgelopen jaar mocht inspireren, ontvangt de vier Advent-marinades. Hoe meer zielen hoe groter de werkzaamheid van het veld. Ben je nieuw of is er iemand die jij wil uitnodigen om mee te doen? Schrijf in voor de nieuwsbrief dan ontvang je de mails in je mailbox. 

Plan jouw adventtijd

Je ontvangt deze vier 'marinades' met een thema-artikel en een oefening op zondagochtend:
29 november  Voltooien + Dagopening 
  6  december  Verbinden + Latifa-meditatie
13 december   Dankbaarheid + Dagsluiting
20 december  Verstillen  + Ademoefening
Maak een Advent-schaal met vier nieuwe kaarsen. Elke zondag steek je 1 kaars aan, tot ze alle 4 branden. 

Adventkalender 

De Advent-kookpot bestaat uit vier 'bereidingen' en marinades om je ontvankelijk te maken. Elke dag zet je een stapje naar het licht. 

Je kan een klassieke Advent-kalender met luikjes aanschaffen, je eigen overzicht in je agenda maken of deze tekening downloaden om dagelijks jouw 'lichtpuntje' op in te vullen.

Je begint onderaan in de braadslee met bodem maken in voltooien, dan wok je een weekje in verbinden, ga je 7 dagen het stoommandje in van dankbaarheid en de laatste 5 dagen ben je in de tajine om te verstillen. 

Je kan ook tijdens de Advent aanhaken in het programma. Dit is de link naar het eerste inspiratie-artikel 'voltooien' en de Dagopening-meditatie. 

Beleef de transformatietijd van Advent

De tijd van het jaar draagt altijd een bepaalde geest in zich, afgestemd op de natuur. De traditie van de Adventtijd brengt je in je menselijkheid en bij hoop. In de donkerste dagen van het jaar maak je de wending naar het licht. De tijd van de Advent beslaat de vier weken voor de Kerst. Elke zondag steek je één kaars extra aan, de eerste week brandt er 1 kaars, de tweede week 2 etc. tot je de laatste zondag alle vier kaarsen brandend hebt.  

Word zelf de stalende ster met Kerst  

Advent betekent 'dat wat komt'. Om jouw ontvankelijkheid voor het licht te vergroten, breng je alles wat jouw ontvankelijkheid in de weg staat in de kookpot van transformatie. Spanning, isolement, angst, drukte... Alles mag 'sterven' op een genadige manier. 

Je zet jezelf elke week in de 'marinade' van een Adventsthema. Je begint met voltooien, dan richt je je op verbinden, dan op dankbaarheid en tenslotte ga je verstillen. Zo ben je voorbereid, zowel innerlijk als in je praktische voorbereiding, op Kerst en het einde van het jaar.

Wordt zelf het lonkend perspectief, weet je welkom!