Weekthema 2022

Al toen ik als deelnemer bij deVoorde (later Pulsar) in Steijl kwam in 1997 werd er wekelijks een weekthema gekozen uit een wijsheidsbron. Vaak was dat Rumi. De korte tekst, het citaat of gedicht nodigde uit tot reflectie, maar diende bovenal ter inspiratie voor het dagelijkse leven als de beste leerschool die er is. 

Als nieuwjaarswens voor 2022 kwamen de woorden 'zacht en moedig' in mij op. Dat je zacht en moedig op je stip staat als schepsel en schepper. Dat vraagt herinnering, telkens weer! Het weekthema helpt je daarbij. 

Wil je ook elke zondag een zachtmoedig weekthema ontvangen?

Het weekthema is gratis. Schrijf je hieronder in. Je ontvangt elke week op zondagmiddag om 12.00 uur een mail met het nieuwe weekthema.

Begin als schepsel, word een schepper

Het is werkzaam om je af te stemmen op een bron, dat geeft diepte en richting aan je leven. In allerlei 'gewone' situaties schiet je ineens zo'n dichtregel te binnen, waardoor je misschien nét anders reageert of geïnspireerd tot een verfrissende handeling komt.  

Daarnaast is er de werkzaamheid van 'het veld', dat je verbonden bent met vele mensen die zich afstemmen op het weekthema. Tot 2019 waren er 1150 mensen geabonneerd op het Pulsar weekthema. Nu BROOS' in het derde jaar is, is het in ere herstellen van deze traditie passend. De teller staat nu op 553 mensen. 

Op deze pagina en/of in je mailbox vind je elke week een nieuw weekthema van Rumi, vaak een tekst die op dat moment in mijn aanbod wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor de dagopeningen of in de trainingen. Je mag me natuurlijk ook een Rumi tekst sturen die jou na aan het hart ligt en die je passend vindt. 

De gedichten van Rumi blijven een bron van inspiratie en herkenning.  
Ik word er stil van en zelfs licht, letterlijk.
Het zet me in beweging.  
Adri

7 reacties op “Weekthema 2022”

  1. Ik heb de weekthema’s van 2007 tot 2008 nog eens doorgelezen van DeVoorde.. wat inspirerend en leerzaam hoe ik ze nu dieper kan verstaan.. wat fijn ze weer te mogen ontvangen nu van jou.

    Groet Wendy Amsing

  2. In mijn digitaal archief bewaar ik ze allemaal al sinds 2000 tot zolang ze werden gedeeld. Waarom ik ze bewaard heb weet ik niet, want ze deden hun werking – merkte ik vaak – in het moment. Een schat aan waardevolle kennis. Dank Marianne, voor het in ere herstellen ervan.

    1. Marianne Broos

      Wooooow Jaco, wat een schat! Ik heb nog mappen vol van ‘vroeger’ op deVoorde, maar fijn om jou als mede-schatbewaarder te weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.