Leef je jaarthema

'Leef je jaarthema' is een online transformatieprogramma om jouw jaarthema te kiezen (januari en begin februari) en te oogsten (in december). Een jaarthema geeft betekenis en kleur aan je leven. Er is één thema waar het voor jou om draait, dat brengt je in de focus van jouw leren. Je leert als schepsel, je groeit als schepper. 

Het begint in jou, elke dag opnieuw

Kies een jaarthema als rode draad. Zo bouw je aan jouw rode stip als schepsel en schepper. Je leert aan je leven, voelt waar jouw bezieling in zit en je werkt aan je innerlijke conditie. Een jaarthema zorgt voor een betekenisvol zielespoor in jouw dagelijkse leven, relaties en werk. Je bekrachtigt -steek voor steek- jouw levenskunstwerk, innerlijk reizend in de scheppingsorde van de seizoenen, het octaaf van bewustzijn en de zeven kwaliteiten van de Latifa-meditatie. 

Hoe werkt het? 

  • Januari is je 'sprokkeltijd', waarin je onderzoekt en luistert wat in 2024 voor jou aan de (innerlijke) orde is . Je doet een sprokkeltocht in de natuur met audiobestanden. Begin februari (zaterdag 3 of zondag 4) kies je jouw jaarthema met behulp van een inspiratie-artikel en een audiovisualisatie. Je checkt jouw jaarthema met Marianne in een online helpdeskmoment in een groepje.

  • Je blijft bij jouw jaarthema-les met 25 mailberichten. Een fascinerend spoor van octaafkennis en aanwijzingen vanuit het seizoen, podcasts met reizigers, talentklas en Latifa-meditaties. Altijd met prachtige, treffende gedichten van Rumi! Een week voor elke octaafovergang ontvang je een reflectieopdracht, zodat je zelfbewustzijn krijgt op wat je doorleeft.

  • Je oogst de leeropbrengst van je jaarthema eind november, met behulp van een inspiratie-artikel en een visualisatie. Je checkt je opbrengst in een online helpdeskmoment in een groepje met Marianne Broos. Je besluit je innerlijke reis in de Adventtijd tot Kerst, in vier verdiepende weken van voltooiing, verbinding, dankbaarheid en verstilling. 

Het koperen keteltje

'Leef je jaarthema' gaat niet alleen om het kiezen van een leerthema. Het jaartraject is gericht op de groei en bloei van jezelf als instrument. Hoe blijf jij in staat om als 'koperen keteltje' het beste van jezelf te schenken?

In januari doe je een APK-tje op je keteltje om te checken hoe het is gesteld met je energie, je conditie(s), je inspiratie en je talent. Deze vitale aandachtsgebieden komen in het jaar aan bod. Eind van het jaar check je je 'staat' opnieuw. 

zet je jaarthema

Op reis in tijd en seizoen

'Leef je jaarthema' is een leertraject dat in de tijd van het kalenderjaar is gezet, in het octaaf van bewustzijn. De werking van tijd en ruimte kent wetmatigheden in energie, zoals in de muziek in de tonen DO, RE, MI, FA, SOL, LA, TI. Je leert het muziekstuk van je thema kennen door elke toon, die een bepaalde dynamiek heeft, te doorleven gedurende het jaar.

Daarnaast beweeg je mee in het natuurlijke ritme van de seizoenen, als een doorgaande levensstroom waarop je je kan afstemmen. Je kan jouw reis verdiepen met een abonnement op de Winter-, Lente-, Zomer- en Herfst-dagopeningen. Beoefening van de oefening in zelfherinnering is het gouden draadje tussen hemel en aarde, zo sta je stevig op je stip! 

Deze weg vraagt moed en uithoudingsvermogen.
Toch is hij vol van voetstappen.
Wie zijn deze metgezellen?
Zij zijn de sporten van jouw ladder!

Misschien ben je tevreden in het alleen voortgaan
maar met anderen kom je verder. 

RUMI

Volg een spoor... 

Zoals Rumi bepleit: volg een spoor. Duizenden mensen die bij Pulsar trainingen deden, zetten een jaarthema.  Drie jaar baande Marianne een bezielende weg in het jaarthema, een spoor met de voetstappen van 175 mensen. Deze online versie ontstond in 2021. In 2024 start de vierde editie.

Rumi waarschuwt voor het 'tevreden zijn' en de doe-het-zelver in innerlijk werk. Ik wil je als 'oude meester' uitnodigen om je te laten wakker schudden, inspireren, verrassen en voeden tijdens je reis.  Zeker het kiezen van de (bewoording) van het thema en oogsten van het jaarthema let nauw. Hoe zou het zijn mij te fine-tunen of verdiepen: het oog van de meester ;)?

En nog een aanwijzing van Rumi: beweeg je altijd in een veld. Zelfs al ken je jouw medereizigers niet, puur het gegeven dat andere reizigers in dezelfde dynamiek van het jaaroctaaf zijn, is behulpzaam. Als je wilt, kies je tijdens het eerste helpdeskmoment een metgezel met wie je de reflectie-opdrachten uitwisselt. 

Ga je mee op weg? 

Deelname aan de online jaartraining 'Leef je jaarthema' kost € 325,-. Je ontvangt 25 octaaf-berichten en hebt twee helpdesk-momenten met Marianne bij de inzet en de oogst van jouw jaarthema. 

Neem een abonnement op de vier Dagopening 7-daagsen van 2024. Elk seizoen een serie van 7 dagopeningen met een gedicht van Rumi. Je kan natuurlijk ook elk seizoen los een 7-daagse bestellen.