Leef je jaarthema

'Leef je jaarthema' is een online transformatieprogramma om jouw jaarthema te kiezen (eind januari) en te oogsten (in december). Een jaarthema geeft betekenis aan je leven en brengt je in de focus van jouw leren. Wat er ook gebeurt, jij staat op jouw jaarthema-stip. 

Het begint in jou, elke dag opnieuw

Kies een jaarthema als rode draad. Zo blijf je zacht en zeker op je rode stip staan als schepsel en schepper. Je leert aan je leven, voelt waar jouw bezieling in zit en werkt aan je innerlijke conditie. Een jaarthema zorgt voor een betekenisvol zielsspoor in jouw dagelijkse leven. Je bekrachtigt -steek voor steek- jouw levenskunstwerk, in de zeven fases van het octaaf van bewustzijn. 

Hoe werkt het? 

  • Januari is je 'sprokkeltijd', waarin je onderzoekt en luistert wat in 2023 voor jou aan de (innerlijke) orde is . Eind januari kies je jouw jaarthema met behulp van een inspiratie-artikel en een audiovisualisatie. Je kunt jouw jaarthema checken in een online helpdeskmoment in een groepje met Marianne Broos.

  • Je blijft bij jouw jaarthema-les met 25 mailberichten. Een vitaal spoor van prachtige gedichten van Rumi ter inspiratie, octaafkennis en aanwijzingen vanuit het seizoen, podcasts met reizigers en Latifa-meditaties. Bij elke octaafovergang ontvang je een reflectieopdracht, zodat je zelf bewustzijn krijgt op wat je hebt doorleefd.

  • Eind november oogst je jouw leeropbrengst, met behulp van een inspiratie-artikel en een visualisatie. Je checkt je opbrengst, als je wilt, in een online helpdeskmoment in een groepje met Marianne Broos.

  • Je besluit je reis in de Adventtijd tot Kerst, in vier verdiepende weken van voltooiing, verbinding, dankbaarheid en verstilling.

Het koperen keteltje

'Leef je jaarthema' gaat niet alleen om het kiezen van een leerthema. Het jaartraject is gericht op de groei en bloei van jezelf als instrument. Hoe blijf jij in staat om als 'koperen keteltje' het beste van jezelf te schenken?

In het eerste inspiratie-artikel doe je een APK-tje op je keteltje om te checken hoe het is gesteld met je energie, je conditie(s), je inspiratie en je talent. Deze aandachtsgebieden komen doorheen het jaar allemaal aan de orde.

zet je jaarthema

Op reis in tijd en seizoen

'Leef je jaarthema' is een leertraject dat in de tijd van het kalenderjaar is gezet. De werking van tijd en ruimte kent wetmatigheden in energie, als een octaaf waarop je je kan afstemmen. De tonen DO, RE, MI, FA, SOL, LA, TI staan elk voor een bepaalde dynamiek. Je leert die kennen door elke toon te doorleven, gedurende het jaar.

Daarnaast beweeg je mee in het natuurlijke ritme van de seizoenen, als een doorgaande levensstroom. Als je wilt kun je, aanvullend aan het 'Leef je jaarthema' aanbod, jouw reis verdiepen en verlevendigen met een abonnement op de Nieuwjaar-, Lente-, Zomer- en Herfst-dagopeningen. 

Deze weg vraagt moed en uithoudingsvermogen.
Toch is hij vol van voetstappen.
Wie zijn deze metgezellen?
Zij zijn de sporten van jouw ladder!
Misschien ben je tevreden in het alleen voortgaan
maar met anderen kom je verder. 
RUMI

Volg een spoor... 

Zoals Rumi bepleit: volg een spoor. Drie jaar baande Marianne een bezielende weg in het jaarthema, een spoor met de voetstappen van 150 mensen. In 2018 en 2019 ontwikkelde Marianne dit jaarprogramma voor Pulsar, deze online versie ontstond in 2021.

En nog een aanwijzing van Rumi: beweeg je altijd in een veld. Zelfs al ken je jouw medereizigers niet, puur het gegeven dat andere reizigers in dezelfde dynamiek van het jaaroctaaf zijn, is behulpzaam. Als je wilt, kies je tijdens het eerste helpdeskmoment een metgezel met wie je de opdrachten uitwisselt. 

Ga je mee op weg? 

Deelname aan de jaartraining 'Leef je jaarthema' kost € 325,-. Dat is inclusief alle octaaf-berichten, Latifa-meditaties en twee 'live' helpdeskmomenten bij de inzet en de oogst van jouw jaarthema, met Marianne. 

Wil je naast de rode draad van jouw jaarthema ook zorgen voor je 'gouden draadje'? Bestel dan een abonnement op de vier Dagopening 7-daagsen van 2023. Elk seizoen een 7-daagse met een gedicht van Rumi. Je kan natuurlijk ook elk seizoen los een 7-daagse bestellen.