Latifa-meditatie 

Wees een schepsel, word een schepper

De Latifa-meditatie leid je door zeven stappen of kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde en wil). Je kunt de oefening zelf doen of je laten meenemen in de meditatie met een audio-opname. 

Het woord Latifa betekent subtiel. Als bewustzijnsweg vanuit de mystiek is de Latifa een verfijnd instrument. Hiermee onderzoek je jouw realiteit vanuit zelfbewustzijn in een directe beleving. De zeven stappen zijn als een landkaart waarin jouw innerlijke wereld zich ontvouwt. 

De Latifa als een beleving

Je ontsluit bij elke stap een kwaliteit in jezelf en luistert hoe die zich nu in jou manifesteert. De beleving wordt versterkt omdat elke kwaliteit is verbonden aan een plek op het lichaam, waar je tijdens de oefening je handen neerlegt.

Je linkerhand draagt je rechterhand langs zeven verschillende plekken op je lichaam:
Aanvaarden - linkerzij
Verlangen - rechterzij
Hoop - linkerlong 
Vertrouwen - rechterlong
Overgave- keelgebied
Liefde - midden van de borst
Wil - onder de navel


Werkzaamheid van de Latifa

De ervaring van de Latifa gaat door alles heen en je beleving is telkens anders. Daarin ligt de grote waarde van het instrument. Je komt tot jezelf. Het wonder van jouw menszijn, wie jij bent en wat nu voor jou wezenlijk is, toont zich elke Latifa-meditatie als nieuw. 

Je maakt contact met jouw innerlijke werelden zonder erin te verdwalen. Waar je in de oefening gevoelsmatig geraakt wordt, tot een besef komt of je fysiek iets voelt, geeft de Latifa je directe informatie over je innerlijke toestand en toont de richting die van binnenuit passend is voor jou.

Ervaar de Latifa-meditatie 'live' 

Wil je de Latifa-meditatie een keer 'live' ervaren? Ik nodig je uit voor de online Latifa-meditatie momenten via Zoom, elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. De eerstvolgende 'live' Latifa-meditatie is zondag 7 januari om 10.00 uur. De andere data voor 2024 zijn: 4 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december. Dit is de link naar Zoom voor het hele jaar

De Latifa brengt mij dieper in mij, bij mijn  waarheid, eigenheid en kennis. Ik ben niet aan het mediteren, ik ontmoet wat op dat moment echt in mij is. Tijdens de latifa is mijn lichaam aan het woord. Mijn hoofd luistert naar de wijsheid in mijn lichaam. De Latifa wijst mij die weg.  
Meisje Ieke

Latifa-meditatie Liefde

De Latifa-meditatie getiteld 'Liefde' is een live-opname (met deelnemers via Zoom) waarin je innerlijk ruimte maakt voor Liefde. Je onderzoekt welke muren liefde in de weg staan en hoe je liefde (opnieuw) mogelijk kan maken. Het gedicht 'Liefde is de bron' van Rumi is de inspiratiebron.

De Latifa-meditatie Liefde kost € 12,-. De live-opname duurt 25 minuten. 

Latifa-wandeling

Al wandelend in de natuur kun je de Latifa-meditatie doen met deze audio-opname. Trek erop uit in jouw favoriete natuurgebied. Zes keer sta je stil en luister je naar de opname: aanvaarden - verlangen - hoop - vertrouwen - overgave - liefde en wil. Beleef de natuur als spiegel voor jouw innerlijk leven, open je zintuigen en voel de levensstroom in je lichaam. 

De Latifa-wandeling kost € 12,-. De opname is opgedeeld in zes fragmenten en duurt in totaal 40 minuten. Neem minstens twee uur, een dagdeel of een hele dag in de natuur om de oefening te doen. 


In de Latifa-wandeling voelde ik me gezien. Mijn hart pulseerde en de natuur sprak terug. Margriet

Latifa-vision quest

Deze Latifa-tocht is een vision quest die je in 1 - 4 dagen (minstens 24 uur) doet, waarin je je ziel bevraagt en je hart beluistert in het maken van een nieuwe stap. Het gedicht van Rumi ' Laat de wind door je blazen' is de leidraad. Ga op bezinningstocht in de 7 stappen van de Latifa-meditatie: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde en wil. In elke Latifa-poort wordt je hart en ziel aangezet en krijg je een vraag. 

De Latifa-vision quest kost € 75,- . Je ontvangt een mail met 7 audio-bestanden. Daarmee kun je de tocht in 1 of meerdere dagen te maken, in een natuurgebied naar keuze . 

Wat een prachtige Vision Quest! Ik heb hem verspreid over 4 dagen gedaan tijdens mijn vakantie in de Zwitserse bergen. Iedere keer weer als ik de Latifa-meditatie doe, voel ik me diep geraakt in mijn hart.    Annette