Latifa-meditatie 

Wees een schepsel, word een schepper

De Latifa-meditatie leidt je door zeven stappen of kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde en wil). Je kunt de oefening zelf doen of je laten meenemen in de meditatie met een audio-opname. 

Het woord Latifa betekent subtiel. Als bewustzijnsweg vanuit de mystiek is de Latifa een verfijnd instrument. Hiermee onderzoek je jouw realiteit vanuit zelfbewustzijn in een directe beleving. De zeven stappen zijn als een landkaart waarin jouw innerlijke wereld zich ontvouwt. 

De Latifa als een beleving

Je ontsluit bij elke stap een kwaliteit in jezelf en luistert hoe die zich nu in jou manifesteert. De beleving wordt versterkt omdat elke kwaliteit is verbonden aan een plek op het lichaam, waar je tijdens de oefening je handen neerlegt.

Je linkerhand draagt je rechterhand langs zeven verschillende plekken op je lichaam:
Aanvaarden - linkerzij
Verlangen - rechterzij
Hoop - linkerlong 
Vertrouwen - rechterlong
Overgave- keelgebied
Liefde - midden van de borst
Wil - onder de navel


Werkzaamheid van de Latifa

De ervaring van de Latifa gaat door alles heen en je beleving is telkens anders. Daarin ligt de grote waarde van het instrument. Je komt tot jezelf. Het wonder van jouw menszijn, wie jij bent en wat nu voor jou wezenlijk is, toont zich elke Latifa-meditatie als nieuw. 

Je maakt contact met jouw innerlijke werelden zonder erin te verdwalen. Waar je in de oefening gevoelsmatig geraakt wordt, tot een besef komt of je fysiek iets voelt, geeft de Latifa je directe informatie over je innerlijke toestand en toont de richting die van binnenuit passend is voor jou.

De Latifa brengt mij dieper in mij, bij mijn  waarheid, eigenheid en kennis. Ik ben niet aan het mediteren, ik ontmoet wat op dat moment echt in mij is. Tijdens de latifa is mijn lichaam aan het woord. Mijn hoofd luistert naar de wijsheid in mijn lichaam. De Latifa wijst mij die weg.  
Meisje Ieke

Latifa-wandeling

Al wandelend in de natuur kun je de Latifa-meditatie doen met deze audio-opname. Trek erop uit in jouw favoriete natuurgebied. Zes keer sta je stil en luister je naar de opname: aanvaarden - verlangen - hoop - vertrouwen - overgave - liefde en wil. Beleef de natuur als spiegel voor jouw innerlijk leven, open je zintuigen en voel je lichaam. 

De Latifa-wandeling kost € 12,-. De opname is opgedeeld in zes fragmenten en duurt in totaal 40 minuten. Neem minstens twee uur, een dagdeel of een hele dag in de natuur om de oefening te doen. 

Latifa-meditatie 'Hoop' 

Juist voor haar vertrek naar Konya maakte Marianne de Latifa-meditatie 'Hoop', met de tekst die boven het graf van Rumi staat als inspiratiebron. De woorden Kom, kom, wie je ook bent (Gel, gel, yine gel in het Turks) nodigen uit om telkens opnieuw tot jezelf te komen. Het is een live-opname (met deelnemers via Zoom) met muziek van Gurdjieff.  

De Latifa-meditatie 'Hoop' kost € 12,- De live-opname (28 minuten) is zonder datum en helpt je om jezelf te herinneren. Je hoop te vestigen op je innerlijke weg.

Latifa- meditatie ' Aanvaarden is helen'

De Latifa-meditatie getiteld 'Aanvaarden is helen' is een live-opname (met deelnemers via Zoom) die een innerlijk anker geeft. Het gedicht 'de dorstige vis' van Rumi is de inspiratiebron. De stem van Marianne is verweven met prachtige muziek van het album Levanter van Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet.

De Latifa-meditatie 'Aanvaarden is helen' kost € 19,- . Daarvan gaat € 5,- naar de musici. De live-opname (22 minuten) is zonder datum en gericht op situaties die aanvaarding vragen. 

Beluister hier een audiofragment van de Latifa-meditatie 'Aanvaarden is helen'. 

Ik heb een dorstige vis in mij die nooit genoeg krijgt van waar hij dorstig naar is.
Toon mij de weg naar de oceaan!
Breek mijn halfhartigheid en al die kleine kaders die mij beperken.
Ik wil deze muziek van het hart en deze dageraad en de warmte van jouw wang tegen de mijne.  
Een grote stilte overkomt mij, en ik vraag mij af waarom ik mij zo laat afleiden.
RUMI

Ervaar de Latifa-meditatie 'live' 

Wil je de Latifa-meditatie een keer 'live' ervaren? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Ik nodig je uit voor de online Latifa-meditatie momenten via Zoom.  De eerstvolgende Zoom Latifa-meditatie is op zondag 25 september om 12.00 uur.