Herberg van het hart 

Ik stel mijn gastenhuisje open voor jou als reiziger in het voorjaar. Heb je behoefte aan verstillen, tot jezelf komen en 'even niets'? Misschien wil je rustig reflecteren op jouw ervaringen en leerweg?  

Je bent welkom om een etmaal te verblijven, inspiratie op te doen en je te bezinnen op je levensreis.  Na de 24 uurs retraite trek je verder met nieuwe bezieling.

Mijn tent is een continent

Ken je het verhaal van de soefi die in afzondering leefde? Als er iemand bij hem kwam zei hij: "Ik kan niets voor je doen. Maar je kan hier even zijn, misschien dat je iets voor jezelf kan doen".  In die geest wil ik je een plek bieden, zodat jij jouw bezieling kan (her)vinden op je reis.

Ik leef en werk sinds 2007 in dit heerlijke huis in Oosterhout (N.Br). Het is een werkzaam veld voor mij en mijn deelnemers, hier doe ik mijn beoefening en maak de meditaties: een 'kloostertje' midden in de normale wereld. Met het gastenverblijf wil ik gasten verwelkomen om hier hun innerlijk werk te doen. 

De 'Herberg van het hart' is een ankerpunt, een plek om te vertoeven met Marianne als gids.  Ik zag de oogst en de rijkdom, de plussen en de minnen. José

Elke reis is een innerlijke reis

Jouw leven of project wordt een innerlijke reis, als je op reis bent in een motief of thema. Tijdens je verblijf hier zet ik je aan om die betekenis te ontdekken, te verfijnen of te verdiepen. Dat doen we met een korte inzet op de dag van aankomst waarin je 'aan het werk' wordt gezet en het leergesprek de volgende dag. Je bent verder op jezelf (als je wilt in stilte) en je doet je eigen onderzoek.

Wat een zegen... om in een herberg van het hart te belanden, waar je voelt dat er veld is. Maar waar je ook op jezelf bent en tot rust komt. Waar je op verhaal kan komen en je kan 'zakken'. Dat heb ik zelf zo vaak ervaren op mijn wandeltochten door Turkije. 

In het gastenverblijf is geen TV, wel WiFi. Er liggen wat studieboeken en gedichten van Rumi. Je kan schrijven aan een statafel, lezen of lekker luieren. Je hebt een muziekbox, yogamat en meditatiebankje. Er is materiaal om je onderzoek creatief te doen. Je krijgt een dagsluiting en dagopening op je whats-app. 

Je kan ook de Latifa vision-quest vanuit deze plek beleven in 24 uur. Er zijn bossen in de nabije omgeving. 

Vergeet al je schandere plannen!
Duik als een mot in de vlam.
Je gedachte kiest een richting
en sleept jou in haar kielzog mee.
Ga voorbij aan het denken.
Laat je hart je leiden!
RUMI

Herberg van het hart

Mijn gastenverblijf is eenvoudig. Je hebt een eigen opgang, een goed eenpersoonsbed, toilet en heerlijke douche.  Er is koffie en thee. Je kan zelf een simpele maaltijd bereiden en 's ochtends zelf je ontbijt verzorgen, met ingrediënten die al klaar liggen. Als reiziger ben je weer de gastgever voor degene die na jou komt. Je treft de tent schoon aan en je laat de tent ook weer schoon achter.

Mijn plek is in een rustige, groene woonwijk in Oosterhout (Noord-Brabant), in de buurt van wandelpaden en fietsknooppunten.  Ook met OV te bereiken (bus vanuit Breda of interliner uit Utrecht).  Je mag mijn fiets lenen als je naar de bossen wilt. 

Mijn verblijf in de Herberg van het hart was als thuiskomen. Er wachtte mij een warme en gastvrije bedding waar ik zelf kwam en zelf weer wegging. Het was een plek waar mijn ziel geraakt kon worden. Marianne kwam 'op bezoek' en gaf wijze woorden, die de kern raken van waar het werkelijk om gaat. Gemma
De herberg van het hart  is weer open! De kosten zijn € 125,-  Daarbij is inbegrepen:
  • aankomst vanaf 13.00 uur - vertrek 11.00 uur. 
  • 1 uur begeleiding: inzet en leergesprek.
  • dagsluiting- en dagopening meditatie.
  • eenvoudige avondmaaltijd en ontbijt.
  • eenpersoonsbed, schone lakens en handdoeken. 
  • zelf schoonmaken, lakens in de wasmand. 

Boek hier jouw plekje via Calendly. 


Maak je niet druk
waar de weg je naartoe zal brengen.
Richt je op de eerste stap.

Zodra je die stap hebt gezet,
laat je alles
op zijn natuurlijke beloop.

Wees zelf de stroom.

SJAMS