Herberg van het hart 

In de zomermaanden (juli en augustus) stel ik mijn eenvoudige gastenverblijf open voor alleengaande reizigers of tweetallen. Of je nou een wandelaar bent, fietst of op doortocht bent naar je vakantiebestemming. Je bent welkom om een nacht te verblijven, inspiratie op te doen en je bezinnen op je reis. En verder te trekken met een reisplan.

Mijn tent is een continent

Ken je het verhaal van de soefi die in afzondering leefde? Als er iemand bij hem kwam zei hij: "Ik kan niets voor je doen. Maar je kan hier even zijn, misschien dat je iets voor jezelf kan doen".  In die geest wil ik je een plek bieden, zodat jij jouw bezieling kan (her)vinden op je reis.

Ik leef en werk sinds 2007 in dit heerlijke huis in Oosterhout (N.Br). Het is een werkzaam veld voor mij en mijn deelnemers, hier doe ik mijn beoefening en maak de meditaties: een 'kloostertje' midden in de normale wereld. Met het gastenverblijf wil ik gasten verwelkomen om hier innerlijk werk te doen. Deze zomer is de 'proeftuin' voor mensen die mij en/of mijn werk al kennen. 

Elke reis is een innerlijke reis

Jouw vakantie wordt een innerlijke reis, als je op reis bent in een motief of thema. Tijdens je verblijf hier zet ik je aan om die betekenis te ontdekken, te verfijnen of te verdiepen in een leergesprek van 1 uur. Dat doen we op de avond van aankomst en/of de volgende ochtend. Je bent verder op jezelf (als je wilt in stilte) en doet je eigen onderzoek. Het leergesprek is onder de boom of in de werkruimte. 

In het gastenverblijf is geen TV, wel WiFi. Er liggen wat studieboeken en gedichten van Rumi. Je kan schrijven aan een statafel, lezen, tekenen of lekker luieren. Je hebt een muziekbox, yogamat en meditatiebankje. Je krijgt een dagsluiting en dagopening op je whats-app.

Je kan ook jouw Latifa vision-quest vanuit deze plek doen in 24 uur. Er zijn fijne bossen in de nabije omgeving. 

Vergeet al je schandere plannen!
Duik als een mot in de vlam.
Je gedachte kiest een richting
en sleept jou in haar kielzog mee.
Ga voorbij aan het denken.
Laat je hart je leiden!
RUMI

Herberg van het hart

Wat een zegen... om na een reisdag lekker te douchen, warm te eten en in een fris bed te stappen, ontdekte ik op mijn wandelreizen door Turkije. Zeker als je in een herberg van het hart belandt, waar je voelt dat er veld is. Maar waar je ook op jezelf bent en tot rust komt. Heerlijk slapen, flink ontbijten en weer op pad... 

Mijn gastenverblijf is eenvoudig. Je hebt een eigen opgang, een goed eenpersoonsbed (eventueel een matras op de grond erbij als je met tweeën bent), toilet en douche.  Er is koffie en thee. Je kan zelf een simpele maaltijd bereiden, met ingrediënten die al klaar liggen en 's ochtends je ontbijt verzorgen. Als reiziger ben je weer de gastgever voor degene die na jou komt. Je treft de tent schoon aan en je laat de tent ook weer schoon achter.

Mijn plek is in een rustige, groene woonwijk in Oosterhout (Noord-Brabant), in de buurt van fietsknooppunten en wandelpaden. Als je met de auto bent: Oosterhout ligt 'op weg naar het zuiden' in de hoek van de A27 (Utrecht - Antwerpen) en A59 (Maasroute). Ook met OV te bereiken (bus vanuit Breda of interliner Utrecht.  

Wil je jouw vakantie 'zin' geven? Boek dan jouw nachtje in de herberg van het hart:  via Calendly.
Kosten zijn € 99,-  voor 1 persoon en € 145,- voor twee personen. Daarbij is inbegrepen:
  • 1 uur reisplanbegeleiding: inzet en leergesprek.
  • dagsluiting- en dagopening meditatie op app.
  • eenvoudige maaltijd en ontbijt (zelf bereiden).
  • eenpersoonsbed, evt. tweede persoon op matras. 
  • schone lakens en handdoeken. 
  • zelf schoonmaken, lakens in de wasmand, afwas in in het teiltje verzamelen. 
Aankomst vanaf 15.00 uur - vertrek uiterlijk om 11.00 uur de volgende ochtend.
Maak je niet druk
waar de weg je naartoe zal brengen.
Richt je op de eerste stap.

Zodra je die stap hebt gezet,
laat je alles
op zijn natuurlijke beloop.

Wees zelf de stroom.

SJAMS