Weekthema

Al toen ik als deelnemer bij deVoorde (later Pulsar) in Steijl kwam in 1997 werd er wekelijks een weekthema gekozen uit een wijsheidsbron. Vaak was dat Rumi. De korte tekst of gedicht nodigde uit tot reflectie, maar diende bovenal ter inspiratie voor het dagelijkse leven als de beste leerschool die er is. Sinds 2022 heb ik met BROOS' deze traditie in ere hersteld. 

Wil je ook elke zondag een weekthema ontvangen?

Schrijf je hieronder in. Je ontvangt elke week op zondagmiddag om 12.00 uur een mail met het nieuwe weekthema. 

Begin als schepsel, word een schepper

Het is werkzaam om je af te stemmen op een bron, dat geeft diepte en richting aan je leven. In allerlei 'gewone' situaties schiet je ineens zo'n dichtregel te binnen, waardoor je misschien nét anders reageert of geïnspireerd tot een verfrissende handeling komt.  

Daarnaast is er de werkzaamheid van 'het veld', dat je verbonden bent met vele mensen die zich afstemmen op het weekthema. De teller staat nu op 577 mensen. 

De gedichten van Rumi blijven een bron van inspiratie en herkenning.  
Ik word er stil van en zelfs licht, letterlijk. 
Het zet me in beweging.  
ADRI

Wederkerigheid... draag bij wat je wilt. 

Het weekthema is gratis, ook 2023. Als je wilt, kun je 1x per jaar een donatie doen. Met de opbrengst ondersteun ik anderen om deel te nemen aan de jaarprogramma's of dagopeningen. Dank je wel! 

"Toen ik het bericht las dat ik door de donaties toch het Transformatiejaar kan doen, liep ik als een zonnetje en licht ontroerd door de wandelgangen op mijn werk. Mijn dank is groot!" 

7 gedachten over “Weekthema”

  1. Ik heb de weekthema’s van 2007 tot 2008 nog eens doorgelezen van DeVoorde.. wat inspirerend en leerzaam hoe ik ze nu dieper kan verstaan.. wat fijn ze weer te mogen ontvangen nu van jou.

    Groet Wendy Amsing

  2. In mijn digitaal archief bewaar ik ze allemaal al sinds 2000 tot zolang ze werden gedeeld. Waarom ik ze bewaard heb weet ik niet, want ze deden hun werking – merkte ik vaak – in het moment. Een schat aan waardevolle kennis. Dank Marianne, voor het in ere herstellen ervan.

    1. Marianne Broos

      Wooooow Jaco, wat een schat! Ik heb nog mappen vol van ‘vroeger’ op deVoorde, maar fijn om jou als mede-schatbewaarder te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *