Leven in Rumi - driedaagse retraite

Het is jouw licht, dat de wereld verlicht. Dit thema van Rumi is de kern van een driedaagse retraite 'Leven in Rumi' met Marianne Broos, die in 2024 voor de derde keer plaatsvindt.

'Leven in Rumi' is een pop-up mystieke school. We slaan ruim drie dagen de tent op in het licht van je bewustzijn. Een levendige retraite waarin je je bewust terugtrekt uit de uiterlijke wereld in het onstuitbare verlangen vanuit je ziel te leven. Als de derwisj die draait op de drempel van de wereld van geest en vorm.

Dompel je onder in de gedichten van Rumi en ga in de kookpot van transformatie- en bewustzijnswerk. Leer- en leef samen in een vreugdevol gezelschap op een eenvoudige plek, het Nivonhuis bij Ede. De ligging van het huis, middenin de natuur in een gebied met oude grafheuvels, biedt ons een passende bedding om zacht de weg naar binnen te gaan. 

Het is jouw licht,
dat de wereld verlicht.
Rumi

‘Het is jouw licht, dat de wereld verlicht’

Drie vragen brengen je deze dagen bij je scheppende stroom: Hoe breng jij het licht van jouw bewustzijn in? Hoe versterk je dat in elkaar? Wat is jouw licht, dat de wereld verlicht? Ieder heeft een gedicht van Rumi, dat je op de eerste dag uit de pot trekt, als ingang.  

We leven als mystieke school in een vitaal dagritme van rust en activiteit met dagopening/sluiting en yoga, stilte en ontmoeting, expressie en natuurbeleving.  We werken met instrumenten uit de soefi-traditie als gebed, zikr (mantra-zingen), ademwerk, sohbet (vragenklas), studie, helend klimaat, de Latifa-meditatie en de movements van Gurdjieff.

In deze derde editie verbinden we de inspiratie van Rumi met ecologie, de verbondenheid van alle leven op aarde.  Als menselijk wezen ben je deel van- en dienstbaar aan iets wat groter is dan jij, als schepper. En we leven en leren samen als schepsels, in een verlangen naar heling, vreugde en liefde. Er is in de heelheid van de natuur en de verbondenheid met elkaar een hoopvol perspectief voor de heling van de wereld. Suzanne Valkman is onze gastdocent ecologie vanuit haar school  'Roots to rise'.

In de aanloop naar de 3-daagse is er een 40-daagse voorbereidingstijd vanaf 30 april. Je ontvangt elke dag een korte audio-opname als nachtopening. 

‘Mijn tent is een continent’. 

Welkom in een 'herberg van het hart' waarin we leven en leren, maar ook samen de bedding maken in huis, zorgen voor een helend klimaat en zelf koken samen met Ad Maas.
Het Natuurvrienden-huis van Nivon biedt alle ruimte. We hebben een grote, eigen werkruimte en beschikking over een professionele keuken. We verblijven op eenvoudige slaapkamers (2 persoons) met douche en toilet op de gang. 

Het gastvrije huis, waarin ook andere reizigers verblijven, is passend en fijn in zijn eenvoud. Het staat midden in de natuur, temidden van bos- en heidegebied waar je heerlijk kan wandelen. 

Voor wie ?

In deze dagen steek je in als meester en schepper. Als je het Transformatiejaar deed of het vervolgjaar 'Je bent zelf het Instrument' past dit aanbod naadloos. Natuurlijk ook voor oud-leerlingen van Michaël Derkse of andere soefi scholen. 'Nieuwelingen' zijn welkom, maar neem even contact op om af te stemmen of dit aanbod passend voor je is. Zeker als wij elkaar nog niet kennen, is er even telefonisch contact.

Praktische informatie

  • Verblijf in het Nivonhuis de Bosbeek in Ede.
  • Ad Maas kookt samen met de deelnemers. 
  • Zondag 9 juni 12.00 uur - woensdag 12 juni 16.00 uur.
  • Kosten: € 495,- inclusief trainingskosten, verblijf op een 2-persoonskamer en alle maaltijden. 
  • Inschrijven en contact: info@mariannebroos.nl
  • Nu zijn er 29 deelnemers ingeschreven. Er is nog ruimte voor 1 'onverwachte gast'.