Leven in Rumi - driedaagse retraite

Weet je het dan nog niet? Het is jouw licht, dat de wereld verlicht. Dit thema van Rumi is de kern van een driedaagse retraite 'Leven in Rumi' met Marianne Broos. 

'Leven in Rumi' is een pop-up mystieke school. We slaan drie dagen de tent op in het licht van je bewustzijn. Een levendige retraite waarin je je bewust terugtrekt uit de uiterlijke wereld in het onstuitbare verlangen vanuit je ziel te leven. Als de derwisj die draait op de drempel van de wereld van geest en vorm.

Dompel je onder in de gedichten van Rumi en ga in de kookpot van transformatie- en bewustzijnswerk. Leer- en leef samen in een vreugdevol gezelschap op een eenvoudige plek middenin de natuur bij Ede. De intredende herfst biedt ons een passende bedding om zacht de weg naar binnen te gaan. 

Weet je het dan nog niet?
Het is jouw licht,
dat de wereld verlicht.
Rumi

‘Het is jouw licht, dat de wereld verlicht’

Drie vragen brengen je deze dagen bij je scheppende stroom: Hoe breng jij het licht van jouw bewustzijn in? Hoe versterk je dat in elkaar? Wat is jouw licht, dat de wereld verlicht? Ieder heeft een gedicht van Rumi, dat je op de eerste dag uit de pot trekt, als ingang.  

We leven als mystieke school in een vitaal dagritme van rust en activiteit met dagopening/sluiting en yoga, stilte en ontmoeting, expressie en natuurbeleving. We werken met instrumenten uit de soefi-traditie als zikr (mantra-zingen), ademwerk, sohbet (vragenklas), studie, de Latifa-meditatie en de movements. 

‘Mijn tent is een continent’. 

Welkom in een 'herberg van het hart' waarin we leven en leren, maar ook samen de bedding maken in huis en zelf koken. Het Natuurvrienden-huis van Nivon biedt daarvoor alle ruimte.

We hebben een prachtige eigen werkruimte en faciliteiten (o.a. een grote professionele keuken met spoelmachine) en eenvoudige slaapkamers (2 persoons) met douche en toilet op de gang.  

Het gastvrije huis, waarin ook andere reizigers verblijven, is fijn in zijn eenvoud. Het staat midden in de natuur, temidden van bos- en heidegebied waar je heerlijk kan wandelen. 

Voor wie ?

In deze dagen steek je in als meester en schepper. Als je het Transformatiejaar deed of het vervolgjaar 'Je bent zelf het Instrument' past dit aanbod naadloos.

Neem even contact op - om af te stemmen of dit aanbod passend voor je is - als je eerder een Pulsar programma of de Pulsar Academie deed. Zeker als wij elkaar nog niet kennen, is er even telefonisch contact.

Praktische informatie

  • Locatie: Nivonhuis de Bosbeek in de natuur van Ede.
  • Datum: Zondag 8 oktober 12.00 uur - woensdag 11 oktober 14.00 uur. 
  • Kosten: € 495,- inclusief trainingskosten, verblijf op een 2-persoonskamer en alle maaltijden. 
  • Inschrijven en contact opnemen: mail Marianne.
  • Er zijn nu 24 deelnemers, ik ga tot maximaal 28 deelnemers.