Leven in Rumi - driedaagse retraite

Weet je het dan nog niet? Het is jouw licht, dat de wereld verlicht. Dit thema van Rumi is de kern van een driedaagse retraite 'Leven in Rumi'.

'Leven in Rumi' is een pop-up mystieke school. We slaan drie dagen de tent op in het licht van je bewustzijn. Een levendige retraite waarin je je bewust terugtrekt uit de uiterlijke wereld in het onstuitbare verlangen vanuit je ziel te leven. Als de derwisj die draait op de drempel van de wereld van geest en vorm.

Dompel je onder in de gedichten van Rumi en ga in de kookpot van transformatie- en bewustzijnswerk. Leer- en leef samen in een vreugdevol gezelschap op een eenvoudige plek middenin de natuur bij Ede. 

Weet je het dan nog niet?
Het is jouw licht,
dat de wereld verlicht.
Rumi

‘Het is jouw licht, dat de wereld verlicht’

Drie vragen brengen je deze dagen bij je scheppende stroom: Hoe breng jij het licht van jouw bewustzijn in? Hoe versterk je dat in elkaar? Wat is jouw licht, dat de wereld verlicht? 

Ieder heeft een gedicht van Rumi, dat je op de eerste avond uit de pot trekt, als ingang. In een vitaal dagritme van rust en activiteit is er yoga en sohbet (vragenklas), stilte en ontmoeting, expressie en natuurbeleving.

‘Mijn tent is een continent’. 

Welkom in een 'herberg van het hart' waarin we leven en leren, maar ook samen de bedding maken in huis en zelf koken. Een Natuurvrienden-huis van Nivon biedt daarvoor alle ruimte.

We hebben een eigen werkruimte en faciliteiten (o.a. een grote professionele keuken met spoelmachine) en eenvoudige slaapkamers (2 persoons) met douche en toilet op de gang.  

Het gastvrije huis, waarin ook andere reizigers verblijven, is fijn in zijn eenvoud. Het staat midden in de natuur, temidden van bos- en heidegebied waar je heerlijk kan wandelen. 

Voor wie ?

In deze dagen steek je in als meester en schepper. Als je het Transformatiejaar deed of het vervolgjaar 'Je bent zelf het Instrument' past dit aanbod naadloos.

Neem even contact op als je eerder een traject deed bij Marianne of als je de Pulsar Academie deed. Of als je mij nog niet kent en als je vragen hebt.

Praktische informatie

  • Locatie: Nivonhuis in de natuur.
  • Datum: nader te bepalen in voorjaar 2023
  • Kosten: € 495,- inclusief trainingskosten, verblijf op 2-persoonskamer en maaltijden.
  • Inschrijven en contact opnemen: mail Marianne.
  • Minimaal 18 deelnemers - maximaal 24 deelnemers.