Zomer Dagopeningen pakket

Zet jezelf innerlijk op de kaart

Begin je dag goed en bouw je oefenritme (weer) op met een dagopening-meditatie. Je ontvangt deze zomer  een pakket van 7 dagopeningen van Marianne Broos via een e-mail.

De opbouw en samenhang van de 7-daagse is als een mini-transformatieprogramma: de oefening, de muziek en een gedicht van Rumi brengen je voluit in de energie van het seizoen. 

Werk in de onzichtbaarheid van je wezen minstens even hard als je in de zichtbare wereld doet.  
RUMI 

Activeer je zelfbewustzijn 

Het is een wereld van verschil als je ‘s ochtends vijftien minuten wijdt aan beoefening. De dagopening is een geleide meditatie die je activeert in jouw zelfbewustzijn, zodat je de dag die voor je ligt met vertrouwen kan ingaan.

Basis is de oefening in zelfherinnering, waarbij je in drie stappen tot jouw intentie voor de dag komt. Eerst word je aangezet in je lichaam, dan is er aandacht voor de adem en als derde stap herinner je jezelf in jouw naam. 

Als je een tijdlang dagelijks begint met een dagopening, merk je hoe krachtig het werkt als je een innerlijk fundament onder de dag legt. Je zit beter in je vel, bent flexibeler en alert. Zeker als je na de 7-daagse de serie zelf voortzet met de audiobestanden. 

De dagopening helpt mij om kalm en dicht bij mijzelf te blijven. Ik leer dat dit een enorme wens is en ook werk vraagt.   ERIKA

Elk seizoen een nieuwe Dagopening 7- of 21-daagse

Met de Dagopening 7-daagse maak jij bewust de overgang naar een nieuw seizoen. Je verbind je als schepsel en schepper met de natuurlijke dynamiek van het jaargetijde. Je bent 'in tune' met de natuur, zuiver afgestemd in jouw bewustzijn op een groter geheel. 

Als het vuurtje eenmaal is aangewakkerd, kun je met deze 7-daagse het hele seizoen door oefenen. Nodig je huisgenoten, vrienden of collega's uit. Maak met de Dagopening 7-daagse ieder (of samen) een bewuste start van de dag. Zo deel je in jouw intentie en ondersteun je elkaar, dat werkt enorm verbindend.

De zomermaanden zijn een tijd van ‘uit het gareel’, uitademing en speelsheid. Daarbij past het om je beoefening af te stemmen op je behoefte van het moment. Wellicht ben je op vakantie en/of op een andere plek, wil je in 5 minuten een dagopening-meditatie doen of ben je in de natuur. Daarom maak ik deze zomer, als een experiment, zeven verschillende dagopening-meditaties. Je stemt je af op de natuurlijke beweging van de zomer, een tijd van bloei en uitademing. Dit gedicht is onze leidraad. 

Mijn rusteloze hart, zeg me:
Waar besta je uit?
Uit vuur, uit water?
Waar kom je vandaan?
Waar voed je je mee?
Wat zag je in het niet-bestaan?
 Waarom vlucht herwaarts?
Waarom graaf je mijn wortels uit?
Waarom blokkeer je de weg van wijsheid?
Waarom verscheur je je eigen sluier?
Je bent een bergstroom die sneller dan mijn adem
van de bergtop van deze wereld
naar de zee van nergens stroomt.
RUMI

Kies je voor eenmalige deelname of neem je meteen een abonnement voor 2024? 

Het pakket van 7 Zomer Dagopening-meditaties kost € 49,- De audiobestanden zijn tot de herfst te gebruiken.

Het jaarabonnement voor 2024 op twee series nieuwe dagopeningen kost €85. Je ontvangt naast het Zomer pakket ook de serie van de herfst 2024.

De dagopeningen geven mij ruimte. Dit is mijn leven nu, met alles inclusief. Jouw stem is één en al liefde en mildheid. KARIN