Weekthema

Al toen ik als deelnemer bij deVoorde (later Pulsar) in Steijl kwam in 1997 werd er wekelijks een weekthema gekozen uit een wijsheidsbron. Vaak was dat Rumi. De korte tekst of gedicht nodigde uit tot reflectie, maar diende bovenal ter inspiratie voor het dagelijkse leven als de beste leerschool die er is. 

Als nieuwjaarswens voor 2022 kwamen de woorden 'zacht en moedig' in mij op. Dat je zacht en moedig op je stip staat als schepsel en schepper. Dat vraagt herinnering! Het weekthema helpt je daarbij. 

Je wekelijkse bericht met gedicht is altijd weer even een moment van voeding.
Een wake-up call.
Een steuntje voor het hart.
HERMAN

Wil je ook elke zondag een zachtmoedig weekthema ontvangen?

Schrijf je hieronder in. Je ontvangt elke week op zondagmiddag om 17.00 uur een mail met het nieuwe weekthema.

Begin als schepsel, word een schepper

Het is werkzaam om je af te stemmen op een bron, dat geeft diepte en richting aan je leven. In allerlei 'gewone' situaties schiet je ineens zo'n dichtregel te binnen, waardoor je misschien nét anders reageert of geïnspireerd tot een verfrissende handeling komt.  

Daarnaast is er de werkzaamheid van 'het veld', dat je verbonden bent met vele mensen die zich afstemmen op het weekthema. Nu BROOS' in het derde jaar is, is het in ere herstellen van deze traditie passend. De teller staat nu op 577 mensen. 

De gedichten van Rumi blijven een bron van inspiratie en herkenning.  
Ik word er stil van en zelfs licht, letterlijk. 
Het zet me in beweging.  
ADRI

Wederkerigheid... draag bij wat je wilt. 

Het weekthema is gratis, ook 2023. Als je wilt, kun je 1x per jaar een donatie doen. Met de opbrengst ondersteun ik anderen om deel te nemen aan de jaarprogramma's of dagopeningen. Dank je wel! 

7 gedachten over “Weekthema”

  1. Ik heb de weekthema’s van 2007 tot 2008 nog eens doorgelezen van DeVoorde.. wat inspirerend en leerzaam hoe ik ze nu dieper kan verstaan.. wat fijn ze weer te mogen ontvangen nu van jou.

    Groet Wendy Amsing

  2. In mijn digitaal archief bewaar ik ze allemaal al sinds 2000 tot zolang ze werden gedeeld. Waarom ik ze bewaard heb weet ik niet, want ze deden hun werking – merkte ik vaak – in het moment. Een schat aan waardevolle kennis. Dank Marianne, voor het in ere herstellen ervan.

    1. Wooooow Jaco, wat een schat! Ik heb nog mappen vol van ‘vroeger’ op deVoorde, maar fijn om jou als mede-schatbewaarder te weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *